Kinesitherapie - Specialisaties Elke Vereecke

Algemene kinesitherapie
en revalidatie

Kinesitherapie heeft als doel om acute of chronische bewegingsproblemen te laten verdwijnen of zoveel mogelijk te herstellen.

Als kinesitherapeut focussen we ons vooral op de revalidatie en de lokale behandeling van een bewegingsverstoring via spieren en gewrichten.

Kinesitherapie is aangewezen bij een groot aantal klachten zoals sportletsels, klachten na overbelasting, nekpijn, lage rugpijn, na een operatie (bv. heupprothese, meniscusoperatie, schouderarthroscopie, ed.), hyperventilatie,…

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie waarbij we een stap verder gaan dan het analyseren en behandelen van de klachten.

Een manueel therapeut focust zich vooral op de gewrichten en de mechanische werking van het lichaam. We gaan op zoek naar bewegingsstoornissen in het lichaam en heffen de blokkades op door middel van mobilisaties en gedoseerde manipulaties (ook wel benoemd als ‘kraken’).

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je postuur en bewegingsvrijheid te verbeteren.
Manuele therapie is aangewezen bij rug- en nekklachten, hoofdpijn, algemene gewrichtsklachten (pols, heup, knie, voet, ed.), bekkenproblemen, ribproblemen, schouderklachten,…

Manuele lymfedrainage methode van Vodder

De manuele lymfedrainage is een massagevorm, die erop gericht is om het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter en sneller via de lymfebanen af te voeren. Daarnaast wordt lymfedrainage ook toegepast om de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

Bij de specialisatie manuele lymfedrainage wordt ritmisch een heel zachte spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfklieren en lymfbanen, waarbij de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfestelsel. Het ritme van deze ‘handgreep’ komt overeen met het openen en sluiten van de kleppen van de lymfbanen en in de haarvaatjes zodat het ‘overtollige’ lichaamsvocht of oedeem kan worden afgevoerd. Deze behandelvorm wordt voornamelijk gebruikt bij oedeem of zwelling van de benen, armen, aangezicht,… en vaak in het kader van kankerbehandelingen.

Dry Needling

Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur.

Bij dry needling is het enkel de bedoeling om triggerpoints in bepaalde spieren te ontspannen terwijl bij acupunctuur het effect eerder energetisch is. Dry needling maakt deel uit van een totaalbehandeling en is geen behandeling op zich.

Door het gebruik van deze website verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies.

Geverifieerd door MonsterInsights